Verkoop van vintage synths


Korg Polysix (1981), verkocht

Deze zes-stemmig polyfone VCO klassieker is volledig opgeknapt en daarmee weer naar een technisch functionele nieuwstaat teruggebracht. Optisch is hij ook nog in erg mooie originele conditie, behalve de paar krasjes op de linkerzijde van het frontpaneel dan, zie de foto’s. De rest van het frontpaneel is in zeer nette staat. Het houtwerk is, zeker in vergelijking met een gemiddelde Polysix, in betere staat dan gemiddeld. Verder is de tuning zeer strak. Zakelijke verkoop, bij voorkeur op factuur, dan komt er 21% BTW bij die als je ondernemer bent natuurlijk weer af valt te trekken. Indien verkoop op deze manier niet blijkt te lukken, komt de advertentie over enige tijd opnieuw beschikbaar maar dan met een aangepaste prijs volgens de BTW-margegoederenregeling.

Wat is er zoal gedaan, kleine opsomming, een uitgebreider servicerapport voeg ik nog toe:
– het CPU-board is vervangen door een Synthronics cKLM-367 replica board. Geen gedoe dus meer met (de gevolgen van) een lekkende batterij. Ook zijn alle printconnectoren en printheaders van/naar CPU board gepolijst & ingesmeerd met contactbeschermend middel.
– reiniging en reviseren van alle potmeters en schakelaars
– alle 61 toetscontacten zijn gereinigd, de toetsmembraan rubbers zijn voorzien van een nieuwe sounddoctorin coating (die niet loslaat of afbrokkelt). Hierdoor geen uitvallende toetsen meer.
– vervangen van een drietal drukknopjes die niet meer soepel werkten (Arp, Preset #1, Hold)
– vervangen van een zestal condensatoren op het voiceboard omdat er eentje bij zat die niet helemaal in orde meer was (de overige van hetzelfde lekgevoelige type zijn daardoor preventief vervangen).
– volledige calibratie van instrument naar fabrieksspecificaties

Sequential Circuits Prophet-600 (1982), prijs volgt, binnenkort beschikbaar

Meer informatie volgt.