Sequential Circuits Prophet-600 (1982), €1895,- , beschikbaar

Deze analoge synthesizer met 2 VCO’s per voice is in feite het kleinere broertje van de grote Prophet-5 synth, maar dan wél met een extra voice, zes stemmen i.p.v. vijf. De synthesizer is in 2023 volledig geserviced. Zo is onder andere het membraanpaneel vervangen, zijn de potmeters en de schuifschakelaars grondig gereinigd, is het klavier gereviseerd (geen uitvallende toetsen meer), zijn alle condensatoren in de power supply vervangen, en ook de geheugenbatterij is uiteraard vernieuwd. Daarnaast zijn er allerlei logic componenten op het mainboard en voiceboard vervangen. Ook is de verbinding tussen mainboard en voiceboard nu uitgevoerd met een viertal printconnectoren i.p.v. vaste gesoldeerde (fragiele!) bedrading. Wel zo handig. Ook zitten alle chips op het mainboard nu in voetjes. Beide verbeteringen zorgen ervoor dat in het geval er ooit een storing op zou kunnen treden, een reparatie veel sneller en makkelijker uit te voeren is. Ten slotte is de synth nog gecalibreerd voor een zo optimaal mogelijke oscillator en filtertuning. Drie maanden volledige garantie. Marge-verkoop. Voor zakelijke klanten kan wel een factuur met 21% btw opgesteld worden. 

Korg 700S (1977), verkocht

Volledig gerviseerd. Dit is één van de eerste synthesizers door Korg op de markt gebracht, en werd ook als “Univox Mini-Korg K2” uitgebracht. Het gaat hier om het tweede, uitgebreidere model uit deze serie met veel aanvullende functionaliteit, waaronder een tweede oscillator (zaagtand), een ring modulator voor allerlei complexe sounds en een noise generator. De kenners zullen geen verdere uitleg nodig hebben. De synth heeft een mooi diode-ringfilter (net als in de Korg 770 en Maxikorg 800DV), iets minder schreeuwerig dan op de latere MS-20, maar desondanks heel veel karakter. Korg noemde ze hierbij nog ‘Travelers’, en er zit dus zowel een Low Pass als een High Pass filter in. Resonance werd “Bright” genoemd, en Filter Envelope modulatie “Expand”.  Deze synthesizer is recent volledig geserviced. Alle schuifpotmeters zijn handmatig opgeknapt (gereinigd en gesmeerd), evenals de (draai)schakelaars en de toetscontacten. Ook zijn álle elektrolytische condensatoren, een stuk of 50 exemplaren in totaal, vervangen door nieuwe hoogwaardige types en is de synth na afloop opnieuw gecalibreerd en getuned. Al met al een revisie van €500. Er zit geen MIDI of externe CV control op, maar dit valt eventueel wel in te bouwen. De synth heeft gezien z’n leeftijd – bijna 50 jaar oud – uiteraard gebruikerssporen, vooral in het houtwerk, maar ziet er verder nog prima uit.  Het gaat hier om een consignatie-verkoop door Bob Augustin Geluidstechniek in opdracht van de huidige eigenaar die er vanwege persoonlijke reden afstand van doet.

Korg Polysix (1981), verkocht

Deze zes-stemmig polyfone VCO klassieker is volledig opgeknapt en daarmee weer naar een technisch functionele nieuwstaat teruggebracht. Optisch is hij ook nog in erg mooie originele conditie, behalve de paar krasjes op de linkerzijde van het frontpaneel dan, zie de foto’s. De rest van het frontpaneel is in zeer nette staat. Het houtwerk is, zeker in vergelijking met een gemiddelde Polysix, in betere staat dan gemiddeld. Verder is de tuning zeer strak. Kan op factuur, dan komt er 21% BTW bij die als je ondernemer bent natuurlijk weer af valt te trekken. Bij verkoop aan een particulier wordt er een marge-factuur opgesteld.

Wat is er zoal gedaan, kleine opsomming, een uitgebreider servicerapport volgt nog:
– het CPU-board is vervangen door een Synthronics cKLM-367 replica board. Geen gedoe dus meer met (de gevolgen van) een lekkende batterij. Ook zijn alle printconnectoren en printheaders van/naar CPU board gepolijst & ingesmeerd met contactbeschermend middel.
– reiniging en reviseren van alle potmeters en schakelaars
– alle 61 toetscontacten zijn gereinigd, de toetsmembraan rubbers zijn voorzien van een nieuwe sounddoctorin coating (die niet loslaat of afbrokkelt). Hierdoor geen uitvallende toetsen meer.
– vervangen van een drietal drukknopjes die niet meer soepel werkten (Arp, Preset #1, Hold)
– vervangen van een zestal condensatoren op het voiceboard omdat er eentje bij zat die niet helemaal in orde meer was (de overige van hetzelfde lekgevoelige type zijn daardoor preventief vervangen).
– volledige calibratie van instrument naar fabrieksspecificaties