Professionele geluidsopnames

Het verwezenlijken van uitstekend klinkende opnames van allerlei soorten bands, singers-songwriters,  is mijn grootste specialiteit. Of het nou om een singletje, EP of geheel album gaat, alles is mogelijk. Dit kan natuurlijk gewoon in de eigen studioruimte plaatsvinden (dit is het meest tijd/kosten efficiënt aangezien veel apparatuur al aangesloten opgesteld staat), maar ook op andere locaties, mits er ergens stroom aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan opnames in kerken, leegstaande ruimten, boerenschuren of bunkers. Veel ruimtes zijn met kleine aanpassingen prima geschikt om bands in op te nemen. Van te voren nemen we samen door wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld hoeveel nummers er opgenomen gaan worden, naar wat voor sound je op zoek bent en hoeveel budget en dus opnametijd er beschikbaar is.
Eventueel kan ik ook een helpende hand bieden om de muziek naar een nog hoger niveau te tillen, in dat geval vervul ik gelijk ook een rol als producer.

Bij opnames in de eigen studio wordt het beste van analoog en digitaal gecombineerd.. De kanalen komen binnen op de vintage analoge  D&R Dayner mengtafel, waarna de sporen via hoogwaardige converters opgenomen worden in Pro Tools 12. Hierin wordt vervolgens het edit en mixwerk verricht, handig aangestuurd via de Icon QCon controllers. Als de plaat afgemixt is kan deze vervolgens op magnetische  tape worden opgenomen via de kort geleden aangeschafte Otari MX-5050 MKIII-4 1/2″ master recorder.

Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien van opnamesessies in zowel de eigen studio, als een opnamesessie van een kerkkoor.

Het uurtarief voor opnames in de eigen studio of op locatie elders bedraagt €41,00 exclusief BTW. Aan de hand van de wensen en het op te nemen materiaal (bezetting van de band/aantal sporen/aantal tracks) valt er een redelijke inschatting te geven van het aantal benodigde uren.Het uurtarief voor opnames in de eigen studio of op locatie elders bedraagt €41,00 exclusief BTW. Aan de hand van de wensen en het op te nemen materiaal (grootte van de band/aantal sporen/aantal tracks) valt er een redelijke inschatting te geven van het aantal benodigde uren.