Wie ben ik?

Een kleine biografie:
Geboren in 1991, ben ik al vroeg in mijn leven in muziek en geluidBob Augustin geïnteresseerd geraakt. Wat begon met wat rondpielen op een oud keyboard, ging over naar keyboardles en waarna ik steeds meer interesse kreeg in elektronische muziekproductie. Nadat ik op de leeftijd van 11 wat “liedjes” had gemaakt in Magix Music Maker, stapte ik over naar Fruityloops, samen met een midikeyboard. Al snel wilde ik meer apparatuur en in 2005, kwam de eerste synthesizer in mijn bezit, waarvan ik inmiddels een hele collectie heb opgebouwd. In de jaren die volgden heb ik allerlei soorten elektronische muziek gecomponeerd en geproduceerd, waarna mijn muzieksmaak zich begon te verbreden naar veel meer genres buiten de elektronische muziek, waaronder allerlei soorten  rock, akoestische muziek en zelfs jazz. Ik besloot mezelf basgitaar aan te leren, waarna ik een tijd in een coverband heb gespeeld. Vervolgens, tot op heden, ben ik in de (hard)rockband Outl3d gaan spelen als bassist. Hier ben ik uiteraard ook de geluidstechnicus van als het gaat om opnames. Door deze brede ervaring binnen de muziek heb ik een goede kennis en vakkundige mening over allerlei muziek binnen diverse genres. Hierdoor ben ik vaak in staat om muziek van andere bands of singer-songwriters naar een hoger, onderscheidender niveau te brengen.

In 2012/2013 heb ik een particuliere geluidstechniek opleiding genoten (Sound Education, Utrecht). Nadat ik voor deze opleiding cum laude geslaagd ben, is het nu tijd voor een nieuwe stap in mijn leven binnen de geluidstechniek, en ben ik in de wereld van het ondernemen gekropen onder de naam Bob Augustin Geluidstechniek. Sinds begin 2016 heb ik mijn eigen opnamestudio / werkplek in Haarlem.

Naast mijn kennis en kunnen ben ik in het bezit van hoogwaardige apparatuur, om zo perfect mogelijk opnames te kunnen maken en vervolgens af te mixen.  Denk aan uitstekende microfoons en high-end effectapparatuur zoals (vintage) compressors en microfoonvoorversterkers. Ik geloof namelijk in het beste van beide werelden: de combinatie van moderne digitale techniek en analoge techniek. Digitale techniek zorgt ervoor dat er veel sneller en efficiënter gewerkt kan worden, neem bijvoorbeeld het snel kunnen knippen en plakken (editen) in opnames.  Tegelijkertijd is de klank van digitaal geluid kristalzuiver en daardoor al snel koud en sfeerloos. In de wereld van muziek zit de charme hem vaak juist in bepaalde ‘imperfecties’, veelal verkregen door ouderwetse analoge techniek, waardoor ik veelvuldig gebruik maak van analoge compressors en bijvoorbeeld buizen-microfoonvoorversterkers om het vervolgens digitaal verwerkte signaal te kleuren en op te warmen.

OPLEIDINGEN

2013 – 2015: ElektriciteitsleerAnaloge & Digitale Elektronica

Dirksen, MBO-4 niveau, thuisstudie, Haarlem. Diploma behaald november 2015.

2012 – 2013: Geluidstechniek/producer

Sound Education, Utrecht. Particuliere opleiding. Diploma behaald (cum laude).

2009 – 2012: Informatica

INHolland, HBO, Haarlem. Propedeuse behaald.

2008 – 2009: Audiovisuele techniek

Mediacollege, MBO-4, Amsterdam.

2003 – 2008: HAVO

Spaarne Scholengemeenschap, Haarlem. Diploma behaald.

Meer weten?