Korg Polysix: Herstellen printplaat na lekkende batterij

De Korg Polysix is een polyfone analoge synthesizer, uitgebracht in 1981. Net als de Juno-serie van Roland is deze synth vrij basic opgezet, maar wel met een hele fijne warme sound en intuïtieve bediening.
De Polysix heeft echter 1 zwakke plek, en dat is dat de originele NiCad batterij op de KLM-367A printplaat in de loop van de tijd is gaan lekken. Deze batterij zit net rondom enkele cruciale aansturings onderdelen geplaatst, en als deze batterij gelekt heeft zal het zuur de omliggende printbaantjes en componenten aantasten of wegvreten. Gevolg is een synth die het niet, of nog slechts half, maar zeer onbetrouwbaar, doet.
Er bestaan replica’s van deze beruchte printplaat, maar deze zijn erg duur. Gelukkig is het in de meeste gevallen prima mogelijk om de schade te laten herstellen. Vakkundig zal worden doorgemeten welke componenten defect zijn, en welke printbaantjes aangetast zijn. De aangetaste printbaantjes zullen vervolgens met montagedraad omgeleid worden zodat dit weer een geleidend signaalpad wordt en de verschillende signalen weer juist verwerkt kunnen worden.

Vaak wordt er bij herstel van dit probleem ook gelijk besloten om een midi-kit in te bouwen. Ook dat kan ik uiteraard inbouwen.